tirsdag 12. april 2011

Tentamen + De små tingene i livet

Engelsktentamen. Det er rart det med tentamener, og eksamener for den saks skyld. Man gruer seg så sinnsykt dagen før. Det verker i brystet. Hodet føles så tungt. Fullt av mer eller mindre unødvendig fakta. Du sliter med å sove. Vil egentlig bare gråte. Så du gjør det. Gråter til det ikke er tårer igjen. Du vet ikke helt hvorfor. Kanskje fordi du bare er sliten. Fordi du fortsatt ikke er helt frisk etter forrige uke. Du vil så inderlig at det skal være ferie, men så er den fortsatt så langt unna.

Så våkner du. Trøtt og sliten. Slumrer klokka. Ti minutter til. Du haler deg opp av senga. Har ikke lyst, men gjør det likevel. Litt frokost, null sminke, ullgenser. Tentamen, tross alt. Ingen som bryr seg om hvordan du ser ut i dag. Bare deg selv. Du grynter litt til speilbildet ditt, men du er for trøtt til å ta på mascara. Litt pudder dekker gårsdagens tårer. Går ut døra. Regn. Flott. Dette bør bli bra. Bagen din er tyngere enn tyngst. PC, lader, ordbok, mat, vann... du vil virkelig bare snu. Men du snur ikke. Det er ikke den du er. You're a fighter, not a quitter. Løper for å ikke komme for sent. Så sitter du der. Alt ligger klart. Du skjelver litt. Ikke av kulde. Læreren kommer og spør om det går bra med meg. Jaha, tenker jeg. Det er så tydelig altså. Jeg sier det går greit. Jeg skal gjøre så godt jeg kan. Så får vi oppgaven. Har dere hatt den følelsen? Du får oppgaven. Ser ned på valgmulighetene. Kjenner hvordan hjernen sakte men sikkert tar inn ordene på papiret, og det eneste du klarer og tenke er:


Crap.


Slik var det i dag. Første valgmulighet: Artikkel. Øh, nei. Andre mulighet: Artikkel. Niks. Tredje mulighet: Artikkel. Stønn. Heldigvis (og man takker gudene) var fjerde valgmulighet en Novelle. Jeg er vanligvis ganske så stø på artikler, men når hjernen ikke helt fungerer, så er en faktaartikkel ikke så fryktelig fristende. Derfor ble det en fem siders lang novelle. Ikke gikk det bra, men det gikk ikke til helvete, og det var sånn sett mer enn jeg hadde håpet på.

Rart det der. Du er liveredd kvelden før, også kommer du på skolen, tar tentamen, og det går egentlig helt greit. Plutselig er du bare ferdig. Hva nå?

I dag skal jeg bare sitte her. Stirre på regnet. Synes litt synd på meg selv. Jeg er nemlig president i Sutreland. Jeg tar gjerne i mot innbyggere, bare vit at hver torsdag er det obligatorisk sippemøte, og på søndager lager vi klageboller og gnålekake.

Eller kanskje jeg skal ta meg sammen. Følge min bli-i-bedre-humør-liste. Se en film, spise litt sjokolade, lese, danse, synge.

Jeg satser på det siste.

Som en begynnelse kan vi se på noen av de fine tingene her i livet. De små tingene som er så herlige, men som er så vanskelig å tenke på når man sitter midt oppi alt det tunge.Ikke vet jeg helt hva jeg skal skrive om fremover. Har masse ideer, men ikke vet jeg hva dere vil lese om heller. Jeg tror jeg bare skriver jeg. Rett fra hjertet og alt det der. Det eneste jeg har planer om er at jeg hver onsdag skal presentere en blogg jeg leser, også smålurer jeg litt på om designet skal endres litt her inne etterhvert. Noe mer sommerlig. Men jeg vet ikke helt. Hva tror dere?

Som inspirasjon fra little things, skal jeg nederst i hvert innlegg skrive én eneste positiv ting. En liten ting. Og sammen skal det danne min lille liste, som jeg kan se på de dagene det trengs.

Fine tirsdagskvelder til dere alle!


- Kristin
_____________________________________________________________________
Little things fra little things

Kristins små, fine ting
Dag én:
- Å være ferdig med tentamen!

8 kommentarer:

 1. For et flott innlegg, du skriver så fint! Og jeg er glad for at du kan krysse av en tentamen på lista di, så kan du se frem til de fine tingene i stedet. Men det er godt å vite at det egentlig aldri går så ille som man innbiller seg kvelden før :) Ønsker deg en finfin kveld <3 Og jeg vil lese alt du skriver jeg, så bare fortsett, hihi.

  SvarSlett
 2. Kjenner til følelsen så alt for godt, sjølv om den er aller mest tilstedeverande når det er matte som ventar dagen etterpå. Kjennes at der er eg på ustø grunn.
  Og eg elskar ideen om lista, eg er alt for glad i å lage lister :)

  SvarSlett
 3. Klageboller og gnålekake! Hahah, herlig! Jeg elsker sånne småting som de du har funnet frem, og har lenge fulgt bloggen 1000awesomethings.com. Anbefales! Vel overstått, forresten, og fortsatt god tirsdagskveld til deg også!

  SvarSlett
 4. Tusen takk for gode klemmer! :)
  Jeg liker designet her godt, men forandring fryder allti! :)

  SvarSlett
 5. Tentamen gikk nok bra skal du se :) Gleder meg til å lese mer blogginnlegg, rett fra hjertet høres bra ut<3

  SvarSlett
 6. det er fint (og veldig viktig) å tenke på fine ting i hverdagen, sette pris på øyeblikk som er gode bare fordi. liker å lese det du skriver!

  SvarSlett
 7. sv: i will, i will :) har så mange ting jeg har planlagt å gjøre når han er borte. gleder meg nesten, på en litt rar måte

  SvarSlett
 8. finfint innlegg, og eg e enig de andre den listeideen din va finfin, glede meg te å kikka innom her framover ;)

  / tusen takk søte, eg håpe det veldig mye, ser kje for meg no aent ;)

  hehe, ja godt å vita, ikje sant ;)

  SvarSlett