onsdag 16. februar 2011

10 ting Åsil vil gjøre før hun dør

Bo i Paris. 
Det har jeg hatt lyst til lenge. Mens jeg er der skal jeg kun lære meg litt fransk, kanskje gå på et eller annet kunstkurs på kvelden eller jobbe i en vintagebutikk. Jeg skal gå rundt i Paris' gater, gå på café og drikke vin på balkongen i min søte, lille leilighet. Formålet med oppholdet skal ikke være å samle poeng til videre studier, det skal ikke være for å tjene masse penger eller lære meg masse nyttig. Jeg vil bare være fri, puste, leve, lese, le, danse og være lykkelig.Ha en katt og et piano. 
Den dagen jeg flytter for meg selv er det akkurat det jeg skal ha med meg, og det jeg alltid skal beholde. Katter gjør meg lykkelig, og et piano er så fint. Jeg skal bli en gammel og rar kattedame som spiller piano hele tiden.Reise over alt med tog. 
Jeg vil ta med meg kun det aller mest nødvendige og bare dra. Hvor jeg skal kan jeg finne ut på veien. Det eneste jeg vet er at jeg vil se alt mulig, dra til alle de fine stedene, alle byene, alle landene, alle kontinentene.Bo i et kollektiv.
En eller annen gang i løpet av livet skal jeg bo i et kollektiv. Om det er sammen med mine aller beste venner eller noen helt ukjente er ikke så farlig (forutsatt at de ukjente menneskene er koslige da). Vi skal se masse rare filmer sammen, drikke kaffe av mummikopper hver dag og ha fest midt i uka hvis vi vil. Huset vi bor i skal være et sånt hus hvor folk bare kommer og går, og en persons venner er alles venner.Bli flink til å male, sy, strikke, tegne, et eller annet sånt.
Jeg elsker jo egentlig å gjøre kreative ting. Jeg er bare ikke alltid like flink til å faktisk gjøre det. Så en eller annen gang skal jeg virkelig sette av mye tid over en lengre periode, å lære meg og tegne, male, sy eller noe lignende, bare fordi det er så sykt gøy. Pluss at hvis jeg faktisk kan det blir det jo enda morsommere.


Dra på Roskilde.
Dette er heldigvis ikke så lenge til! Neste sommer drar jeg ned til det vakre, danske land, og i en hel uke skal jeg danse rundt, sove i telt, drikke øl og gå på konserter. Det blir bare sykt bra.Gjøre et eller annet for å hjelpe andre.
Vet dette er litt uorginalt, men jeg har skikkelig lyst til å gjøre et eller annet helt uselvisk for å hjelpe andre. Om det blir å jobbe i Leger Uten Grenser, eller at jeg bare er en person som kan hjelpe folk som har det vanskelig.Bo helt alene
Dette setter seg litt i motsetning til kollektiv-tilværelsen jeg drømmer om, men jeg har også lyst til å bo helt alene. Gjerne på et litt øde sted, borte fra biler og menneskebråk. Det hadde vært fint å kunne bevise for meg selv at jeg klarer meg, selv uten andre mennesker å støtte meg på hele tiden. Jeg kunne bodd på en liten hytte, lest masse og kanskje skrevet en bok. Ikke noe stort som skal gis ut eller som jeg skal tjene penger på, men det hadde vært gøy å kunne si at jeg faktisk har skrevet en bok, helt selv.Få barn
Ja. Barn er søte. En gang i livet har jeg lyst til å få barn. Ikke på lenge ennå, men på et eller annet tidspunkt om mange, mange år. Små, søte barn som skal spise bringebær med vanlijesaus og spørre om jeg kan lese høyt til dem fra Harry Potter. Bør kanskje vurdere å få meg ny Harry Potter bok først.
Lære meg alt mulig og bli supersmart
Jeg vil studere lenge, jeg vil lese masse. Når jeg blir gammel skal jeg vite alt som er å vite. Jeg skal kunne masse om alt fra astronomi til kunsthistorie, og det som er så bra er at uansett hvor mye jeg klarer å lære meg vil jeg alltid kunne lære meg enda mer.

- Åsil

2 kommentarer:

  1. Min Harry Potter-bok ligner veldig på din ! Dere skriver bra, som jeg har sagt før, jeg liker denne bloggen (:

    SvarSlett
  2. Haha, slitte Harry Potter-bøker er bra. Og takk, så koslig :)

    SvarSlett