lørdag 19. februar 2011

Fem ting du likte som liten

Mummitrollet må selvfølgelig være med. Det var det beste jeg visste, jeg elsket historiene og forgudet TV-serien. Jeg kunne sitere mummifortellinger utenat før jeg kunne lese. Så jeg pleide å "lese" for pappa, selv om jeg selvfølgelig ikke fortstod ordene, jeg kunne dem bare utenat. Når jeg så på TV-serien var jeg så oppslukt at jeg var helt umulig å få kontakt med. Men mummitrollet er jo genialt, det syns jeg fortsatt.

Gisse var mitt yndlingskosedyr. Mamma sydde ham til meg da jeg var liten, av en gammel skjorte etter pappa. Gisse var med over alt, til venner, på ferie, på hytta. Hvis jeg var et sted kunne man alltid være sikker på at Gisse var der og. Hva slags dyr han er, har alltid vært et mysterium for meg. Nå syns jeg vel egentlig at han ligner mest på en katt, men navnet hans tilsier jo noe annet. Selv om jeg har blitt for stor til å leke med bamser nå, har jeg ikke helt klart å kaste Gisse. Derfor sitter han fortsatt i bokhylla på rommet mitt. Jeg tør ikke helt å ta ham ned, han er blit så fillete at jeg er redd for at hodet skal løsne fra kroppen. 


Da jeg var liten var det ingen ting som var så gøy som å drømme seg bort i ulike fantasiverdener. Jeg og mine to beste venner fant alltid opp masse rare leker hvor vi var alt fra spøkelser til foreldreløse barn. I tillegg var jeg kjempeglad i alle slags fortellinger, myter og sagn. Det er jeg jo egentlig fortsatt.


Også må jeg jo ha med pokemon! Selv om jeg kanskje ikke var fullt så pokemonnerd som kristin var (er) så likte jeg serien og kortene (glins!) kjempegodt. Jeg var overbevist om at pokemonverdenen egentlig fantes gasnke lenge. Akkurat som at jeg trodde jeg kom til å få brev fra Galtvort.

Nusse er katten min. Han har jeg hatt siden jeg var 6-7 år og han er det fineste som finnes. Han har vært med på utallige flyttinger, og han har til og med bodd ute i flere måneder da leiligheten vi bodde i var for liten for ham. Likevel kommer han alltid tilbake. Nusse var det fineste jeg noen gang fikk da jeg var liten, og han er fortsatt like fin. Sånn! Det var fem ting som jeg likte veldig godt som liten. Må si meg helt enig i det Kristin skrev. Det er gøy å være 16 år, men av og til hadde det bare vært så sykt bra å være liten.

- Åsil

3 kommentarer: