onsdag 2. mars 2011

Åtte ting å sette pris på, er åtte ting mer enn mange andre

Jeg burde bli flinkere til å skrive innlegg på dagtid. Jeg blir så susete om kvelden. Om kvelden er alt bare tåke og rot. Ingenting fungerer om kvelden. Kanskje er det derfor den er så fin. Rolig og stille. Mørk, men ikke dyster. På dagen har jeg planer. Drømmer, tanker, ambisjoner, plikter, mål. Om kvelden har jeg bare et mål. Puste inn de siste timene av dagen. Kanskje den var bra, kanskje den var dårlig. Det har alt i alt ikke så mye å si. Dagen var der, og det er noe man skal være glad for. Livet. Det er ikke alle som har det. Noen ganger føler jeg at jeg kaster det bort. På dumme ting, meningsløse ting. Men så minner jeg meg selv på at det er en mening med alt. Jeg liker tanken på «å leve hver dag som det var din siste». Eller ordtaket «I spent most of my life worrying about things that never happend». Jeg vurderer å gi meg selv en bitchslap hver gang jeg tenker at livet er meningsløst. Livet er ikke meningsløst. Livet er til for å leves. Er ikke det mening nok i seg selv?

Ti ting jeg virkelig setter pris på?

Jeg kan godt si venner, familie, katten min, mat på bordet, senga mi, bla bla bla bla...
Men det vet dere alt.

Originaliteten min strekker seg ikke så grensesløst langt halv elleve om kvelden.

Derfor;

Åtte ting jeg virkelig setter pris på (som du kanskje ikke visste fra før...?):

- Ordtak
Fordi et eneste fint ordtak, et eneste fint sitat, kan forandre humøret mitt fullstendig, hvorav grunnen til at dette innlegget er prydet med ordtak og sitater.

- Muligheten til å drømme
Drømmeverden finner man kun i den dypeste søvnen

- Frykten for det ukjente
Fordi vi, tross alt, uten frykt alle hadde ligget døde i en grøft et sted

- De fire årstidene
Selv om vinteren er for kald, våren er for våt, sommeren er for varm og høsten er for sur, så tenk å bo et sted det bare er for kaldt, vått, varmt eller surt hele tida? Er ikke vi heldige som får litt av alt?

- Press
Press er noe herk, men uten press - hadde du gått på skolen? Hadde du arbeidet? Hadde du tjent penger? Vært sosial? Stått opp av senga? 

- Å ikke få lov
Alle har gnålt om hvordan de ikke får gå på fest, ikke får være ute til lenger en elleve, ikke får være hjemme alene, ikke får rømme hjemmefra å gifte seg med Hugh Hefner + + +... ikke sant? Jeg er 99% sikker på at store deler av de såkalte «fortapte» menneskene der ute, er fortapte av en grunn. Å ha foresatte som tvinger deg til å bli hjemme fra fest som fjortenåring er egentlig en forbanna fin ting. Selv om du ikke skal drikke, selv om du skal komme deg tidlig hjem, selv om du skal være forsiktig og ringe hvert tiende minutt. Dere VET at dere også vil si nei selv når dere får barn. En jeg kjenner sa en gang at 50% av foreldres daglig tale består av ordet Nei. Vel, takk gud for det.
(Merk; Huskelapp til alle foreldre? Det er lettere å godta et nei med enkelte ja iblant også, remember that...)

- Bloglovin
Ja, faktisk. Nå virker jeg kanskje som den ultimate blognørd, men siden jeg ble medlem av bloglovin i høst og begynte å lese blogger, har jeg lært masse nytt, både om andre og meg selv. Jeg har lest de mest inspirerende historier, de morsomste tekster, sett de fineste bilder og hørt masse ny musikk. Bloglovin åpnet en helt annen verden med mennesker å kontakte og blogger å kommentere. Folk jeg aldri har møtt, men faktisk kjenner jeg virkelig bryr meg om! Må nesten gi litt credit til Inger og Åsil som viste meg bloglovin, og til Frida som eier den første bloggen jeg startet å følge (og som jeg stolt leser fortsatt i dag). 

- Og selvfølgelig...
Mamma, pappa, Martin, Eevee, nye venner, gamle venner, tidligere venner, nye og gamle lærere, bekjente, leger, staten, dama på butikken, fine bloggere, fine blogglesere, Kong Harald, Jack Sparrow, husnissen Noldus og alle dere andre som har vært med på, og fortsatt i dag former livet mitt og gjør meg til den jeg er.

Jeg elsker dere litt alle sammen. (And never forget it).

- Kristin

____________
I dag ble det bilder fra hu her. Må bli flinkere til å ta bilder selv, men hva skulle det være av? Sofaen?

6 kommentarer:

 1. Jeg synes nå jeg burde telt som minst tre ting :(

  SvarSlett
 2. Dette var fint å lese! Og det er så sant mye av det, jeg er helt enig. Det med blogger også, det er få ting som inspirerer meg mer enn fine bloggere som bryr seg om de små tingene og finner viktigheten i dem. Som deg, for eksempel!

  SvarSlett
 3. Hihi, så hyggelig sagt Maren! Right back at you! Du har jo en av søteste og fineste bloggene jeg leser, og det er 100% sant :D

  SvarSlett
 4. Jeg syns du skal ta bilder av sofaen, Kristin. Likte forresten at Kong Harald er en person som har formet livet ditt. :)

  SvarSlett
 5. åh finfine ting :)

  / tusen tusen takk søte du ;) eg skjønte ikje heilt spørsmålet ditt, kor e det fra? bilde e av meg, tatt i stuå vårras, og sitatet e tatt fra johann wolfgang von goethe som eg fant på thinkexist.com ;)

  SvarSlett
 6. Sv: For en koselig kommentar! Tusen takk :) Jeg har faktisk tittet innom her et par ganger, dere poster så mange fine bilder!

  SvarSlett