onsdag 23. mars 2011

It does not do to dwell on dreams and forget to live, remember that.

J.K. Rowling, "The Mirror of Erised," Harry Potter and the Sorcerer's Stone, 1997, 

Hvis jeg skal velge ut en bok som virkelig har betydd mye for meg, en bok jeg setter over alle andre er det faktisk ikke så vanskelig. Jeg leser masse, jeg er utrolig glad i det. På rommet står det alltid en stabel med bøker jeg planlegger å lese, og hvis du ber meg med på hyttetur kan du regne med at jeg tar med minst to-tre svære romaner, selv om det bare er for en liten helg. True story.

Men det er noen bøker som står over alle andre. Det er selvfølgelig Harry Potter. Litt klisje, men herregud så fantastisk. Jeg har elsket Galtvort, Hermine Grang, Lynkiler, Noldus og alt som hører med siden første gang mamma leste Harry Potter og De Vises Stein for meg da jeg var seks-syv år gammel. Jeg forelsket meg totalt i universet og karakterene, og den fasinasjonen er der enda.
Jeg gleder meg selvfølgelig helt sinnsykt til den aller siste filmen kommer ut. Etter jeg har sett den skal jeg sikkert lese bøkene igjen, for femhundretrillionte gang. Åh, som jeg gleder meg.

6 kommentarer:

 1. Harry Potter er det fineste universet skapt i hele verden! Der vil jeg leve om jeg noensinne finner ut hvordan man rømmer inn i bøker... :)

  SvarSlett
 2. Harry Potter-universet er verkeleg heilt unikt. Du berre forsvinn inn i det og vil ikkje ut igjen.

  SvarSlett
 3. Ååå, Harry Potter er så fantastisk genialt! <3

  SvarSlett
 4. Ååå som jeg kjenner meg igjen her :) Elsker de bøkene - elsker å dykke inn i den fantastiske verdenen og drømme meg vekk i karakterene og skapningene!

  SvarSlett
 5. Noen sier det er en klisé, og andre vil kanskje beskylde en for å være barnslig, men jeg er så enig med deg! De som ikke har lest Harry Potter-bøkene, vet ganske enkelt ikke hva de går glipp av!

  SvarSlett
 6. Jeg ble nettopp ferdig med å lese The deatlhy hallows. Herregud som jeg gleder meg til å se part 2 nå!

  SvarSlett