tirsdag 8. mars 2011

When wishing is all you can do

Jeg drukner i prøver i disse dager. Drukner i mas og stress. Press. Det er som en malstrøm som sluker meg hel. Jeg prøver å finne overflaten, men vet ikke hvilken vei jeg skal svømme. Jeg ser etter luftbobler. Prøver å se hvor de er på vei. Men det er så mange av dem. De leder liksom ingen steder. Uansett hvor jeg snur er det bare mer hav. Mer mørke. Jeg begynner sakte men sikkert å innse at det bare er en vei ut. Jeg må trekke pusten dypt, og vente til strømmen roer seg. Jeg bare håper lungene mine holder. Holder frem til lyset igjen skinner ned fra overflaten. Til jeg igjen kan trekke pusten. Til jeg igjen kan føle meg fri.

Noen dager føler jeg for å være egoistisk. Selvsentrert om du ønsker. Kanskje bare litt deprimert. Denne bloggen er ment til å være en stor pose fluffy hverdagsgodt. Men hverdagen er ikke alltid slik. Ting jeg ønsker meg. Dere vet allerede hva jeg ønsker meg. Vår, sommer, sol, lykke, glede, søvn, kjærlighet. Dere vet jeg ønsker et bedre liv, et best mulig liv, for meg og mine nærmeste. Dere vet jeg drømmer om en verden uten skam, uten knuste drømmer, uten mennesker i krig.

I dag

Akkurat her og nå

I dette øyeblikk

Ønsker jeg...

-To timer, to minutter, to sekunder. Jeg tar det jeg får. Muligheten til å stoppe opp, roe ned. Ta en kopp varm kakao, sitte under pleddet, lese en bok. Alt er fryst rundt meg. En pauseknapp. Det er bare meg i mitt univers. Ingen plikter. Ingenting jeg burde ha gjort. Alt er på pause. Det er mitt øyeblikk.

-Å aldri føle seg ensom. Selv om jeg har så mange. Familie og venner. Folk jeg elsker. Folk som elsker meg. Og aldri være i det dype sorte hullet. Aldri føle at ingen forstår. Aldri gå å legge seg i sengen, fordi du ikke orker å være tilstede. Ikke orker å forklare, fordi de ikke skjønner uansett. Og deretter føle skyldfølelse, fordi du ikke prøver hardere.

-Å aldri, aldri, aldri føle at livet er meningsløst. For det er ikke meningsløst. Det er forbanna mye mening med det! Det er bare å huske alle de stygge sitatene, som egentlig er litt fine, men som jeg bare vil grine av, fordi de virker så langt unna. Alle sitatene om hvordan alt blir bedre på den andre siden. Hadde det bare vært et bevis. Kanskje det da hadde vært lettere å komme seg dit.

-Å la seg selv gå. Kanskje det jeg ønsker meg mest. Å kunne drite i alt. Bare litt. Gå en dag uten å ta til seg en eneste negativ ting, uten en eneste negativ tanke. Bry seg litt mindre om karakterer, utseende, press. Bry seg litt mer om det som virkelig er verdt noe. Dere vet hva jeg mener. Kunne stå i speilet og tenke: Du klarer deg fint.

For jeg klarer meg fint.

Det er verdt det.

Jeg er faen meg verdt det.


-Kristin

// Og til alle jenter der ute, gratulerer så mye med dagen! Klapp deg selv på skulderen, og si til deg selv at du er fin. Du er nemlig kjempefin. Du er jo en kvinne!
Weheartit – always.

14 kommentarer:

 1. Du er så jævla bra, Kristin. Du er en av de aller tøffeste jeg kjenner.

  SvarSlett
 2. Nydelig innlegg.

  SvarSlett
 3. Du ER verdt det ^^
  Lykke til på alle prøver.
  Herlig innlegg!

  SvarSlett
 4. Dere er faen meg verdt det alle sammen ;)

  SvarSlett
 5. mihi, det var veldig godt også.
  gratulerer med dagen til deg og! og jeg lover lover deg, selv om det er dritt iblant, så er det verdt det. du og!

  SvarSlett
 6. Dere er så fine alle sammen :) Jeg blir sitrende, rørende, boblende glad i hele meg ^^

  SvarSlett
 7. Oi. Fint. Eg likar meg her inne! Og takk for fine ord :)

  SvarSlett
 8. tusen takk søte deg!

  og for ein flott tekst du har skrive, kjenner meg utruleg mykje igjen i den, av og til går snurra verda så alt for fort rundt og ein greier ikkje å henge med i svingane og alt ein klarer å gjere er å kaste seg på gulvet og bli liggande der til det sluttar å snurre. midt i tornadoauget. men på eit merkeleg vis går dagane over i kvarandre, og plutseleg er ein ein plass ein ikkje heilt hugsar korleis ein kom til, og kanskje er alt berre så utruleg fint der, det var berre det at ein ikkje såg det før. ha ein flott onsdag fine du!

  SvarSlett
 9. du skrive så nydlig og fint og vakkert, eg like det!

  / tusen tusen takk ;)

  SvarSlett
 10. Finfint!
  Jeg har også lyst på den pauseknappen. Gjerne nå, for jeg har ikke lyst til å ha hjemmeeksamen. I morgen klokken ti derimot er det over, og da skal jeg gjøre akkurat hva jeg vil. Tipper det involverer sushi og en fransk film.

  SvarSlett
 11. tusen tusen takk ;)

  bokanbefalinger ja, alt av neil gaiman egentlig, men mine all time bokfavoritter e som følger: the graveyard book av neil gaiman, historikeren av elizabeth kostova, hobbiten av jrr tolkien, fragile things av neil gaiman, dragon age: the stolen throne av david gaider ;)

  (har faktisk aldri lest ringenes herre, så det e den eg har bjunt på nå)

  atter ein gong tusen takk for finfine kommentarane dine, snille søte du!

  SvarSlett
 12. Eksamen nå! (hjemmeeksamen over tre dager som skal være inne i morgen...)

  SvarSlett
 13. Du skriver så vakkert! Dette traff meg midt i hjertet.

  SvarSlett