mandag 7. mars 2011

Massive regnbuer og fotspor i asfalten.

Det er sjeldent jeg husker drømmene mine. De har ofte ingen sammenheng, og hvis jeg prøver å forklare dem for andre høres jeg ofte en smule mentalt forstyrret ut.


Likevel er det en drøm jeg husker spesielt godt, den drømte jeg nemlig flere ganger. Hver eneste sommer på hytta. Merkelige greier.

I drømmen er jeg og mamma på et torg hvor det er fullt av fontener. Oppi fontenene er det masse appelsiner, som mamma er utrolig fasinert av. Fordi jeg ikke deler mammas enorme fasinasjon for appelsiner, begynner jeg å gå litt vekk fra torget. Der finner jeg noe fotspor i asfalten, løper med en gang tilbake til mamma og får henne til å bli med meg å følge fotsporene. Etter en ganske lang stund fører fotsporene oss til en bussholdeplass. Der står det masse folk, blant annet en mann med mørk dress som røyker sigaretter og ligner veldig på Tom Waits i "The Imaginarium Of Doctor Parnassus".Plutselig begynner hele bakken å riste, og jeg hører en dunkelyd langt borte fra. En hel flokk med måker flyr opp fra ingensteder og omringer meg, før de forsvinner igjen like fort som de kom. Plutselig ser jeg en regnbue langt borte, som ser ut til å komme nermere. Den nermer seg meg, mamma og resten av menneskene på bussholdeplassen. Jeg får lyst til å løpe min vei og gjemme meg, men jeg klarer ikke, for føttene mine har sunket ned i asfalten og jeg sitter fast. Regnbuen kommer nermere og nermere, helt til den sluker meg helt. Det siste jeg ser er han ekle Tom Waits-lignende fyren som smiler til meg, blunker og kaster sigaretten sin på bakken. Så våkner jeg.

- Åsil 


Bildene er tatt av Toni Frissel. Episk fotograf, bør sjekkes ut. 

 

4 kommentarer:

 1. Hmm, bør vi leie inn en drømmetyder tro? Dette ga nemlig null mening, slik det ofte er... ^_^

  SvarSlett
 2. Ganske så merkelig drøm må jeg si. :P Da jeg var lita pleide jeg å drømme at jeg ble foreldreløs fordi foreldrene mine ble slukt av en vulkan. Var like trist hver gang.

  SvarSlett
 3. Drømmer altså, så merkelige greier.

  SvarSlett
 4. i natt drømte jeg at jeg og kjæresten min var i utlandet en plass, og vi hadde vist giftet oss, så vi var på et kontorsted så jeg skulle få bytte navn. men ingen forsto helt hva vi ville, så vi ble bare sendt fra pult til pult.......

  sv: jaa, gleder meg til loppemarkedsesongen!

  SvarSlett